Бих желал театърът да не се превръща в кръжок по политически

...
Бих желал театърът да не се превръща в кръжок по политически
Коментари Харесай

Минеков: Държа на Морфов в Народния, а политическите активисти да бъдат сменени

" Бих желал театърът да не се трансформира в кръжок по политически ползи. За страдание това политическо обграждане съставлява форма на отбрана на самия шеф. Не мисля, че това са верните хора на вярното място. Ще помоля тези хора да бъдат заменени, да бъдат подбрани експерти, а не политически деятели ". Така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разяснява абсурда, разразил се в Народния спектакъл преди две седмици. 

Припомняме, че преди два дни режисьорът Алексaндър Морфов самичък признa, че е нaдрaскaл врaтaтa и изкъртил тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa, някогашния пиaр нa Движение за права и свободи, която в този момент е пиaр нa Нaродния теaтър.

" Аз държа на наличието на режисьора Александър Морфов в Народния спектакъл. За страдание той е мощно обезверен в  желанието си за наличие там. Това  би било огромна вреда. Естествено, има безмълвие измежду неговите сътрудници. Това безмълвие коства злато в дословния смисъл на думата. Говоря за небивало повишаване на заплатите на артистите в състава. Една част от тях получават месечно 5000 лева това е смущаващо ", сподели Минеков. 

" Към шефа ще насочва предизвестие, ще желая да се извърши цялостна инспекция освен за случая, а за всичко, което става в театъра, откогато е станал шеф. За страдание са видни тези политически представители. По-добре експерти ", добави още Минеков.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР